Jak zablokować lub odblokować gracza?
Jeśli inny gracz sprawia, że twoje doświadczenie jest mniej przyjemne, możesz zablokować go w dowolnym momencie.
Zablokowanie kogoś uniemożliwia mu kontaktowanie się z tobą lub interakcję z twoimi treściami. Później możesz go też odblokować, jeśli zmienisz zdanie.
Zablokuj gracza
- Otwórz profil gracza.
- Wybierz Zgłoś.
- Wybierz, czy chcesz Zablokować, Zgłosić lub Usunąć znajomość z graczem.
Zablokowanie kogoś nie wiąże się automatycznie ze złożeniem zgłoszenia. Jeśli uważasz, że złamał Zasady społeczności, koniecznie także go zgłoś.
Na czym polega różnica?
- Zgłoś – Przesyła zachowanie gracza do naszego zespołu moderacji w celu weryfikacji.
- Zablokuj – Zatrzymuje gracza przed kontaktowaniem się z tobą lub interakcją z twoimi treściami.
- Usuń znajomość – Usuwa gracza z twojej listy znajomych.
Odblokuj gracza
Możesz odblokować gracza w dowolnym momencie na liście zablokowanych graczy w ustawieniach gry.